5 skiver brød (helst friskbagt, men toastbrød går også)
Fyld
To håndfulde plukkekød fra fasan (se bogen s. 80-81) eller 2 fasanfileter
To håndfulde sprøde salatblade
1 rød peber
2 tomater
Frisk basilikum
4 skiver parmaskinke
4 æg
Dressing
4 spsk cremefraiche (min. 18 %)
2 spsk mayo
1 tsk. citronsaft
1 tsk. karry og spidskommen
1 tsk. dijonsennep
Chili-ketchup (se bogen s. 100)
Jeg laver tit sandwich, når jeg lige har bagt brød. Det giver bare lidt ekstra, når brødet er helt friskbagt; også selvom det skal ristes som her. Clubsandwich er jo klassiker og måske en lidt kedelig én af slagsen. Men heldigvis kan den skrues sammen på et utal af måder, og denne variant er nok et stykke fra den oprindelige, hvis en sådan findes – but here we go:
Start med at sprødstege parmaskinken på en tør pande og læg skiverne på køkkenrulle til affedtning.
Bruger du plukkekød (se s. 80-81 i bogen VILDT til hverdag), så steg det i olie under høj varme, til det er sprødt og crispy. Bruger du fasanbryst, så skær kødet i tynde strimler og steg dem sprøde i olie nogle minutter. Og giv naturligvis godt med salt og peber i begge tilfælde.
Lav herefter 4 spejlæg på den samme pande, som kødet er stegt på. Læg æggene på en tallerken sammen med parma og fasankød, og hold gerne tallerkenen lun på komfuret.
Rist brødet på rister eller i ovn, skær tomat og peberfrugt i skiver og snit salaten fint.
Rør imens dressingen og chili-ketchup i hver sin skål. Vil du ikke have din sandwich stærk, så brug bare almindelig ketchup i stedet for chiliudgaven.
0 kommentarer