Det er en udbredt misforståelse, at vildtkød er dyrt, svært at få fat i og krævende at tilberede. I virkeligheden er det ret let at skaffe – uden at det behøver koste mere end andet kvalitetskød – og tilberedningen er mere ligetil, end mange tror, hvis man griber det rigtigt an.
Sådan skaffer du vildtkød
Selvom du ikke er jæger eller har jægere i familien eller omgangskredsen, er det faktisk ret nemt at få fingrene i vildtkød. Især om efteråret, hvor jagtsæsonen topper. Her er nogle af de mest oplagte steder at lede:
Tjek i supermarkedet
Udvalget af vildt i supermarkederne er stigende, og priserne er ofte meget fornuftige. I efterårs- og vintermånederne ligger der jævnligt fasaner og ænder i køledisken, og mange steder finder du også krondyr og vildsvin. Tjek både køl og frost – det findes ofte begge steder. Derfor er dit lokale supermarked ofte det mest oplagte sted at starte.
Køb online
Flere danske online-forhandlere specialiserer sig i vildtkød med stort udvalg og fair priser, der typisk ligger på niveau med godt slagterkød. Til sammenligning koster kød fra fritgående kvæg og frilandsgrise ofte det samme – og nogle gange mere – end vildtkød. Men priserne varierer meget, så det kan betale sig at se sig for.
Gå til slagteren
Har du en vildthandler eller en slagter med vildtkød i disken i nærheden, kan du købe kød fra dyr, der som regel er nedlagt i Danmark eller nabolandene. Det er dyrere end supermarkedet, men kvaliteten er høj – oplagt til særlige lejligheder, hvor du gerne vil ofre lidt ekstra.
Spørg en jæger
Mange har en jæger i familien eller vennekredsen, og det koster ikke noget at spørge, om de indimellem har noget vildt til overs. Det behøver ikke være de fineste udskæringer – måske lår, skrog og indmad fra fugle eller sekundære kødudskæringer fra hjortevildt. Disse dele er glimrende til fx småkød og hakket kød, og kan være en billig genvej til nye smagsoplevelser.
Det er nemt at tilberede – også for nybegyndere
Mange tror, at vildtkød er svært at tilberede – at det nemt bliver tørt, sejt eller for kraftigt i smagen. Men sådan behøver det slet ikke at være. Det handler først og fremmest om at forberede og tilberede kødet korrekt, og vælge de rigtige udskæringer og kødtyper til den ret, du gerne vil lave.
Er du ny ud i vildttilberedning, så vil jeg anbefale at du vælger lettere retter end de traditionelle vildtopskrifter. Både fordi de generelt er nemmere at få til at lykkes, og fordi vildtsmagen ikke er særlig markant. De fleste opskrifter i VILDT til hverdag, er af denne lettilgængelige type.
På siden her finder du info, der kan guide dig – blandt andet:
• Tips til at styre vildtsmagen – se HER 👉
• Gratis opskrifter på hverdagsmad med vildt – se HER 👉 og HER 👉
Og i bogen kan du læse meget mere om, hvordan vildtkød bliver til hurtig, velsmagende og fuldstændig ukompliceret hverdagsmad.
I bogen har jeg samlet alle de tips, tricks og opskrifter, der har gjort vildtkød til hverdag hos min familie i mere end 20 år. Køb den HER 👉

0 kommentarer